Könyvajánló

  • Hogyan táplálkozzunk egészségesen, de mégis hétköznapi egyszerűséggel?
  • Miért sikertelen az ezidáig alkalmazott fogyókúrás módszerek többsége, ami visszahízással végződik?
  • Hogyan élhetünk 40 felett is teljes és sugárzó életet?
  • Hogyan nyerhetjük vissza formáinkat szülés után?
  • Hogyan siethet a lélek a test segítségére, és viszont?
További részletek
Megrendelhető: 2000ft + postaköltség
dlugosi@t-online.hu

Receptek


Tárkonyos zöldségleves

Egy fél fej vöröshagymát egy csepp olajon megpirítunk, hozzáadjuk a felkockázott burgonyát, felöntjük vízzel, babérlevéllel, néhány szem borssal ízesítjük. Hozzáöntünk egy csomag Mediterrán zöldségkeveréket - bármilyen friss vagy mirelit keverék lehet - és addig főzzük, hogy kicsit ropogós maradjon a zöldség. Egy pohár szójajoghurtot összekeverünk kevés barna rizsliszttel, tárkonnyal, és behabarjuk vele a levest.

Bögrésmákos süti

1bögre zabkorpa, 1b. búzacsíra, 1b. pehelymix, 1b. mazsola, 1b. darált mák, méz (nem feltétlenül kell), fahéj. - mindezt kevés forró vízzel massza állagúra keverjük, sütőpapírral kibélelt tepsíbe kenjük vékonyan. Tetejét dióval, tökmaggal bőven megszórjuk. 160 fokon kb. fél óráig sütjük. Idénygyümölccsel vagy cukor nélküli lekvárral kínáljuk.

Sült zöldségek

A padlizsánt , cukkinit, répát, gombát, zöldpaprikát, fejeskáposztát, burgonyát, fokhagymát és póréhagymát - de bővíthető a sor patiszonnal, paradicsommal, kelbimbóval, a lehetőségek sora végtelen! - megtisztítva, feldarabolva egy tepsibe terítünk, 1-2 kanál olívaolajjal és grill fűszersóval összekeverjük. A tepsi 4 sarkába 1-1 egész almát helyezünk. . a zöldségek tetejére füstölt tofukockákat is szórhatunk. Az egészet megszórjuk natúr tökmaggal és napraforgóval. Fólia alatt forró sütőben 30 percig sütjük. A fóliát levéve megpirítjuk.

Hántolt árpa

Egy bögrényi hántolt árpát kuktában 2,5 bögre vízben egy marék mazsolával és egy marék apróra vágott aszalt szilvával megfőzünk. Mikor elkészült, lapos tányérra szedünk belőle, és elterítjük. A tetejét jó bőven megrakjuk reszelt almával, vagy piros gyümölcsökkel, majd megszórjuk darált mákkal. Mézet adunk mellé.

Zöldségkrém leves

Minden féle zöldséget, krumplit, répát, fehér répát, zellert, karalábét, kelkáposzta levelet stb. kevés vízben megpárolunk, majd leturmixoljuk. Ízesíthetjük natúr joghurttal, szárazon pirított barnakenyér kockával tálaljuk.

Tésztasaláta - Dóra módra : durum tésztából!

Uborkát, paprikát, paradicsomot, újhagymát és almát felkockázunk és összekeverjüka kifőtt, szobahőmérsékletű durum tésztával. Kevés feta sajtot, olajbogyót és diót szórunk rá. Balzsamecettel és oliva- vagy tökmagolajjal ízesítjük. Különösen finom, ha tálaláskor néhány darabka fokhagymás kétszersültet tördelünk a tetejére.

Sült alma csokival és dióval

Az almákat félbevágjuk, magházát kivesszük, és kevés almahúst is kikaparunk belőle. Az almahúst összekeverjük durvára tört dióval és fahéjjal. Minden fél alma közepébe egy kocka keserű csokit teszünk, és ráhalmozzuk az alma-dió keveréket, és forró sütőben megsütjük.

Meggyesmákos köleskása

A kölest négyszeres mennyiségű vízben megfőzzük - négyszeresére dagad! -, kásaként a tányérra terítjük, mákkal és meggyel - lehet mirelit is - megszórjuk. Jó sok legyen a meggy! Mézet adjunk mellé!

Készítette: JHPmultimedia